Методичний центр Нікольської райради

Четвер, 28.03.2024, 18:37

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Грудень » 6 » Добігають кінця заходи, присвячені Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІД
18:01
Добігають кінця заходи, присвячені Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІД

6 грудня 2013 року добігає кінця проведення заходів, присвячених 1 грудня – Всесвітньому дню порозуміння з ВІЛ-інфікованими, в загальноосвітніх навчальних закладах Володарського району. Заходи проведено з метою усвідомлення небезпеки, яку несе СНІД, і для того, щоб зробити все можливе аби уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної хвороби, бо СНІД може увійти практично в кожен дім і в кожну сім'ю.


І всім треба пам'ятати, що єдина людина, хто може нас врятувати від СНІДу, – це ми самі. З цією метою в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Республіка було проведено низку заходів щодо профілактики ВІЛ/СНІДу. Метою проведення заходів було формування в учнів необхідних знань з приводу даної проблеми, формування правильного уявлення про захворювання на ВІЛ-інфекцію. Учні продивилися документальний фільм «Що таке ВІЛ/СНІД», після чого кожен клас отримав пам’ятку, розроблену психологом та педагогом-організатиром Луповою А.В. з інформацією про дії учнів щодо уникнення хвороби, а також про толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей.


Для учнів 10-11 класу психологом школи Супруненко С.С. було підготовано та проведено тренінгове заняття „Червона стрічка надії”. Під час цього заняття учні взяли участь в опитуванні щодо правильного розуміння небезпеки ВІЛ-інфекції, яке засвідчило, що 94% учні мають чітке уявлення про способи недопущення цього захворювання. Всі учні приймали активну участь у виконанні запропонованих завдань, залишилися яскраві спогади. Загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Касянівка до тижня толерантного відношення до людей ВІЛ та з захворюванням на СНІД були проведені наступні заходи: конкурс санбюлетенів, виставка книжок, акція «Червону стрічку носять небайдужі».

Також виховні години проведено в загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Зелений Яр: урок-виховну годину з проблеми профілактики ВІЛ/СНІДу, попередження дискримінації і стигматизації ВІЛ-позитивних учнів «Жити в світі, де є ВІЛ», загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів села Бойове, Володарській гімназії «Софія» з загальноосвітньою школою І ступеню №2: інформаційний калейдоскоп «СНІД: безпечно чи ні», ділову гру «Міфи про СНІД», заняття з елементами тренінгу «Захисти себе сам».


Переглядів: 489 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0