Методичний центр Нікольської райради

Четвер, 25.04.2024, 09:39

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Семінар-практикум"Перехід з початкової в середню ланку"та виставка-презентація"Палітра педмайстерності"
19:32
Семінар-практикум"Перехід з початкової в середню ланку"та виставка-презентація"Палітра педмайстерності"

13 грудня 2013 року у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу Якименка А.Д. було проведено семінар практику „Перехід з початкової в середню ланку. Проблеми наступності навчання. Досвід співпраці”.

Гостями семінару-практикуму стали начальник відділу освіти Володарської райдержадміністрації Третяк А.П., головний спеціаліст відділу освіти Володарської райдержадміністрації Гуркна Н.В., завідувач методичного кабінету відділу освіти Володарської райдержадміністрації Антикало С.М.,  методист, який відповідає за психологічні служби району, Сорока В.О., методист з бібліотечних фондів Греджева Н.О., методист з початкової освіти Узун П.С. та заступники директорів шкіл району з навчально-виховної роботи.


Під час організаційного етапу учасники семінару мали змогу проглянути виставку літератури та практичних матеріалів школи та усний журнал „Знайомтеся! Школа №1!”, стати учасниками практикуму взаємодія вчителів початкової і основної школи, проведений методистом, який відповідає за психологічні служби району, Сорокою В.О., та передбачити результати семінару разом із практичним психологом загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу Якименка А.Д. Токаревою О.М.


Наступний етап семінару-практикуму було розбито на два блоки. Перший блок включав у себе круглий стіл „Управління системою науково-методичної роботи щодо забезпечення наступності в навчально-виховному процесі”, під час якого Спиридонова Ж.С., заступник директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу Якименка А.Д. з навчально-виховної роботи, описувала досвід роботи школи за напрямком наступності між початковою та середньою школою.

Другий блок містив відкриті уроки учителів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу Якименка А.Д. Так, гості семінару-практикуму мали змогу відвідати урок-подорож з української мови для 3-а класу „Ознайомлення з префіксом як значущою частиною слів” учителя початкових класів Чадукової О.В., інтегрований урок з природознавства та математики на тему „Водойми. Моря. Розв’язування задач” для 4-б класу учителя початкових класів Жульової О.Д. та учителя математики Климової І.М., урок української літератури для учнів 5-а класу „Леонід Глібов – відомий український поет і байкар. Віршовані загадки Л. Глібова. „Химерний, маленький...”, „Що то за птиця?” учителя української мови та літератури Бершакової Т.Ф., майстер-клас „Адаптаційне заняття „Збираємося у дорогу” практичного психолога Токаревої О.М. та позакласний захід у 5-х класах „Посвячення у п’ятикласники” вчителів історії Бречко С.І. та Савченко Л.І.


На заключному етапі завідувачем методичного кабінету відділу освіти Володарської райдержадміністрації Антикало С.М. та методистом, який відповідає за психологічні служби району, Сорокою В.О. було проведено вернісаж ідей „8 кроків до успіху у напрямку „Наступність між І-ІІ ступенями навчання”.


Паралельно із проведенням семінару-практикуму, у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №1 імені Героя Радянського Союзу Якименка А.Д. проходила виставка-презентація „Палітра педагогічної майстерності”, запланована у рамках участі відділу освіти Володарського району у віртуальній виставці „Сучасні заклади освіти -2014”.


Заступники директорів шкіл району з навчально-виховної роботи мли змогу не лише представити власні досягнення у впровадженні інноваційних технологій та вимог Держстандарту у навчальний процес загальноосвітніх навчальних закладів, а й ознайомитися із доробком колег, глибше проникнути у тонкощі педагогічної майстерності учителів району, отримати цінні поради від вчителів та заступників директорів з навчально-виховної роботи і методичного кабінету відділу освіти Володарської райдержадміністрації.


Переглядів: 638 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0