Методичний центр Нікольської райради

Середа, 24.04.2024, 21:08

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2017 » Лютий » 22 » Районний семінар-мандрівка «Стежками рідного краю»
17:44
Районний семінар-мандрівка «Стежками рідного краю»

22 лютого 2017 року, відповідно до графіка колективних та групових форм методичної роботи з педагогічними кадрами на ІІ семестр 2016-2017 навчального року, для заступників директорів з виховної роботи, педагогів-організаторів на базі КЗ «Зеленоярська ЗОШ І-ІІІ ступенів» відбувся районний семінар-мандрівка «Стежками рідного краю» з теми «Формування патріотичної особистості учнів на засадах національних традицій і звичаїв української родини».

На семінарі були присутні директор КЗ «Методичний центр» Антикало С.М., Карюк О.В., методист КЗ «Методичний центр», заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори.

Метою семінару було: презентувати досвід роботи школи щодо формування системи національно-патріотичного виховання школярів; вчити вболівати за сьогодення і майбутнє своєї держави; сприймати її такою, яка вона є; формувати всебічно розвинену особистість, що своїми вчинками будуватиме, створюватиме, відроджуватиме заради України.

На семінарі були

Програма семінару складалась з трьох блоків:

І. Організаційний блок.

ІІ. Практичний блок (відвідування відкритих виховних заходів):

  • Урок-подорож «Мій рідний край, моя ти Батьківщина!»

( Жилова Г.В. - класний керівник 2 класу).

Мета: розширити знання учнів про їх Батьківщину – Україну, розвивати пізнавальні інтереси, вміння розповідати про свою маленьку Батьківщину, формувати національну свідомість школярів, виховувати повагу до державних символів, любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасного.

  • Сюжетно-рольова гра «Українські вечорниці»

(Бурда Р.В., Юзвінкевич Л.І. - класні керівники 3-4кл.)

Мета: залучити дітей до джерел і витоків народної мудрості; збагатити знання учнів про народні традиції; відроджувати обряди нашого народу; виховувати любов до народних звичаїв, гордість за український народ, який має давні традиції і багату творчу спадщину; сприяти розвиткові творчих здібностей дітей, бажання примножувати родинні традиції, берегти свою національну культуру.

  • Тренінг з національно-патріотичного виховання «Будуємо країну разом!» (Таранова С.М., Крюкова О.М – класні керівники 6-5 класів)

Мета навчальна: розширити та поглибити знання школярів про звичаї, традиції, обряди нашого народу, розвивати прагнення до збереження та примноження духовного багатства нашого народу, почуття громадянської гідності, національної свідомості та самосвідомості, поняття про належність до рідної землі, народу, мови, історії, визнання духовної єдності поколінь та спільності культурної спадщини;

Мета виховна: виховувати почуття духовно осмисленого патріотизму, відданості своїй маленькій Батьківщині; розвивати бажання брати посильну участь у розбудові держави, наполегливо вчитися, щоб принести більше користі рідній Україні.

  • Театралізований урок «Зимові свята. Свята сонячного циклу»

(Маценко В.М.- класний керівник 7 класу).

Мета: ознайомити слухачів із святами сонячного циклу, розказати про звичаї і обряди, які були пов'язані з цими святами, яких дотримуємося і ми в наших родинах, показати елементи цих свят. Розвивати пам'ять, логічне мислення, усне мовлення. Виховувати любов до звичаїв і обрядів наших предків, пошанування їх.

  • Патріотична гра «Я люблю Україну!»

(Мінчук І.М - класний керівник. 8 класу)

Мета: розширювати й поглиблювати знання дітей про Україну, її звичаї та традиції. Формувати національну свідомість, почуття громадянськості. Розвивати допитливість, активність, творчість дітей, вміння працювати в команді. Сприяти виховуванню любові та поваги до Батьківщини ‒ України. Виховувати справжніх патріотів своєї батьківщини.

  • «Хай стелиться Вам доля рушниками»

(Мануша Н.Й.- класний керівник 10 класу)

Мета: розширити знання учнів про українські народні традиції, звичаї, повір'я; пробудити інтерес до культури українського народу, його декоративно-прикладного мистецтва; розвивати навички практичного застосування знань, вміння цінувати народні вироби; виховувати бажання більше знати про традиції та поважати їх.

ІІІ. Презентаційний блок

1.Екскурсія до шкільного музею.

2. Огляд-конкурс строю та пісні.

  1. Релаксація.

4. Методичний креатив-кейс.

5. Відкрита трибуна (підбиття підсумків семінару, обмін досвідом).

Всі заходи були різноманітні, цікаві. Родзинкою семінару був огляд-конкурс строю та пісні.

Мету семінару було досягнуто.

Переглядів: 338 | Додав: admin | Теги: семінар для заступників директорів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0