Методичний центр Нікольської райради

Субота, 18.05.2024, 23:32

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Листопад » 10 » Практична конференція для заступників директорів з навчально - виховної роботи на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Зелений Яр
14:00
Практична конференція для заступників директорів з навчально - виховної роботи на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Зелений Яр

Відповідно до графіка колективних та групових  форм методичної роботи,  07 листопада  2014 року  на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Зелений Яр  було проведено практичну конференцію  для заступників директорів з навчально - виховної роботи з теми «Науково-методичний супровід педагогів у роботі над проблемою школи»

     В роботі конференції взяли участь  завідувач методичним кабінетом С.М. Антикало , головний спеціаліст відділу освіти Володарської  райдержадміністрації Т.К. Чемова та  заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи.

    Організація практичної конференції  мала на меті кілька цілей, а саме: представлення напрацьованого досвіду роботи школи щодо науково-методичного супроводу педагогів у роботі над проблемою школи; презентація творчих розробок для подальшого їх використання у навчально-виховному процесі; активізація творчої діяльності педагогів щодо цілеспрямованого вивчення розробок із даної теми.

Практична конференція  розпочалась  з маршрутного листа та подорожі до шкільного музею .

     Про систему методичної роботи щодо науково-методичного супроводу педагогів над проблемою школи «Модернізація навчально-виховного процесу за рахунок упровадження сучасних інноваційних технологій як умова самовдосконалення самореалізації вчителя і учня»  , здобутки та проблеми, які зустрічаються в роботі педколективу при вирішенні даного питання з учасниками конференції  поділилася заступник директора з навчально – виховної роботи  Н.М. Щепка.

      На практичному етапі  заступники директорів відвідали роботу трьох кафедр : 1 – вчителів початкових класів. В ході роботи кафедри  було представлено урок-практикум з природознавства в 2 класі  «Осінні явища в житті рослин» (учитель Л.І. Юзвінкевич), урок-гра з фізкультури в 4 класі «Спортивні ігри. Футбол»  (учитель М.І.Крефт) ; 2 – вчителів природничо-математичного циклу,в ході роботи якої було представлено урок-тренінг  з основ здоров'я в 6 класі «Здорові зуби – здоров'ю любі» (учитель Л.В. Якименко) ,  урок-подорож з географії для учнів 7 класу «Австралія – найменший материк Землі » (учитель В.А.Хіжнікова); 3- вчителів суспільно-гуманітарного циклу, в ході якої було представлено бінарний урок з англійської мови та музики в 8 класі «Походження і розвиток рок-музики» (вчителі О.М.Крюкова, Л.Г. Прошенко) .

Підсумок практичного етапу  було проведено у формі методичної естафети, яка складалася з трьох кадрів:

*    І – «Стоп - кадр». Майстер – клас «Метод «Кросенс» як спосіб розвитку логічного та творчого мислення»     ( кафедра початкових класів – Р.В.Бурда , Л.І. Юзвінкевич ).

*    ІІ – «Калейдоскоп нестандартних уроків». Тренінг – майстерня природничо – математичних дисциплін –    ( Л.В. Якименко , С.М. Таранова ).

*     ІІІ - «Трибуна вільних думок» – «Говорить педагог» (кафедра суспільно – гуманітарних предметів – О.М.Крюкова , Л.Г.Прошенко ).

 Гості оглянули виставку методичних доробок членів педагогічного колективу «Методична майстерність».

 Учасники обмінялися думками з приводу побаченого та почутого.

     Практична конференція дала можливість зануритись у проблеми практичних аспектів щодо управління методичною роботою у рамках науково-методичної проблеми на всіх етапах та впливу стилю і ролі творчості вчителя на отримання очікуваного результату, і отримав високу оцінку від гостей. 

      І на завершення присутні відвідали виховний захід в ролі учнів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів села Зелений Яр, яка нещодавно відмітила 25-річчя «25 років … і причин любити школу».

     Підводячи підсумки практичної конференції, хочу сказати, що школа має вчити життю, а для цього в ній повинен панувати особливий мікроклімат, у якому дитині було б комфортно, добре, затишно, цікаво. Зрозуміло, що тільки мудрий учитель на основі власного досвіду, спостережень, своєї інтуїції, не лякаючись нових віянь у роботі, позитивно сприймаючи розмаїття педагогічних і методичних інновацій, зможе створити для себе концепцію роботи з усіма учнями. Тож учитель намагається бачити не тільки сьогоднішній, а й завтрашній день, передбачити свою діяльність на основі принципово нових ідей, підходів і технологій. Тому, любі колеги, навчайтесь, обмінюйтеся досвідом. Успіхів нам усім у нашій, освяченій Богом, професії!

Переглядів: 372 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0